Härryda kommuns fototävling

Härryda fototävling

Nu startar Härryda kommuns årliga fototävling igen och åter igen är det samma tråkiga inställning.

Håller man i en fototävling så gör man det för någon personligt syfte, man kanske behöver ett fotografi för ett speciellt ändamål. Genom en fototävling kan man då ta hjälp av allmänheten att samla in en massa bilder. När man hittar bilden man söker så ger man vinnaren eller vinnarna en belöning. Samtidigt får jag som anordnar tävlingen får goodwill tillbaka.
Härryda kommun går steget för långt när man säger att de har rätt att använda alla insända bilder. Utan att behöva betala någon form av royaltys.

”Härryda kommun förbehåller sig rätten att utan ersättning till fotografen använda alla bilder som deltar i tävlingen fritt för presentation och marknadsföring”

Inte nog med att de kan använda alla inskickade bilder fritt, fotografen mister även den konstnärliga rätten till bilden.

”Bidragen ska kunna användas fritt och redigerade på harryda.se och i kommunens trycksaker som bland annat miljöalmanackan och Info-bladet.”

Så Härryda kommuns syfte med denna fototävling är att samla in så många bilder som möjligt, till diverse utskick, kampanjer, broschyrer m.m. De sparar 10 000 tals kronor genom att inte anlita fotografer eller gå till ett bildarkiv. Vad får då den ensamma vinnaren i Härrydas kommuns fototävling, ett presentkort på 500 kronor.

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.