Mitt favoritporträtt genom tiderna

porträttfoto porträttbild Göteborg

Mitt favoritporträtt genom tiderna, i alla fall när det gäller kvinnor. Måste ändå vara en närbild med bara axlar. Det blir sådan tidlös bild, så den är lika vacker nu som för 20 år sedan. Men framför allt så får den kvinnan att se stolt och självsäker ut. För poserar man kroppen med rak rygg och med avslappnande axlar, samt helst hela kroppen i en svag S-kurva. Så utstrålar man självsäkerhet och stolthet men man ser också avslappnad ut.

porträttfoto porträttbild Göteborg

porträttfoto porträttbild Göteborg

 

 Två porträtt från början på 90-talet

Vet inte hur det började, men på 80 och 90-talet när jag jobbade på Ateljé Hällås så var det populärt med bara axlar på både balklänningar och brudklänningar. Så vi tog en hel del sådana här bilder då. Här är två bilder från början på 90-talet, ursäkta den dåliga skanningen. Hittade två stycken cirka 20 år gamla papperskopior som jag skannade in.

porträttfoto porträttbild Göteborg

 

 

2 Kommentarer
  1. Désirée says:

    Nackdelen med bara axlar är att ett porträtt lätt ser väldigt naket ut, när man inte ser att det kommer en klänning precis nedanför bildkanten (det översta kortet har ju inte den problematiken).

    Jag tackar så mycket för poserings-tipset. Det är bra att komma ihåg.

  2. Peter Ottingius says:

    De exempel jag visade kanske inte var så stor skillnad på, hade kunnat välja kvinnor med bal eller brudklänningar. Men vill hitta exempel som liknande de två gamla bilderna jag hittade, för att visa att den här typen av porträtt håller än idag.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.