Bröllop inom Härryda kommun

Bröllop Härryda Mölnlycke Landvetter

Enligt Svenska kyrkans statistik så hade de 62 vigslar i Härryda kommun under 2012. Så antalet personer som gifter sig går sakta ner för varje år som går. Det visar även Statistiska centralbyråns statistik över antalet ”nyblivna gifta” i Härryda kommun.

Jämför man statistiken från Svenska kyrkan och Statistiska centralbyrån, så är det en stor skillnad mellan antalet nygifta och antalet vigslar i kommunen. Jag kan bara spekulera i att det är en hel del som gifter sig utanför kommunen samt vi har ett antal bröllop inom våra olika frikyrkor i kommunen.

En annan sak vi kan utläsa av Svenska kyrkans statistik är genomsnittet på antalet bröllopsgäster som är med på vigseln. Nu rapporterar Svenska kyrkan två saker ”vigslar inom Svenska kyrkan” som är 62 stycken och ”antal vigselgudstjänster” som är 65 stycken. Vid de tre extra vigselgudstjänsterna är för något, vet jag inte. Men tar vi de 65 vigselgudstjänster och delar med 3 657 besökare, så har vi ett snitt på 56 besökare per vigsel.

 

Svenska kyrkans statistik

Område Ämne 2008 2009 2010 2011 2012
Härryda (Västra Götaland) Vigslar inom Svenska kyrkan 91 92 72 77 62

 

Statistiska Centralbyråns statistik

Antal nyblivna gifta 2008 2009 2010 2011 2012
Härryda (Västra Götaland) 377 364 327 361 352

 

Bröllop Härryda Mölnlycke Landvetter

 

Som bröllopsfotograf i Mölnlycke, Landvetter och Björketorp

Så tycker jag det är synd att inte fler väljer att gifta sig i Härryda kommun, vi har sådana fina kyrkor och festlokaler här. Samt alla driva bröllopsleverantörer som fixar allt från håruppsättning, brudbukett, transport m.m. Mina egna favoriter är när det gäller bröllopskyrkor är Råda kyrka och Björketorp kyrka och för bröllopets festlokal så är det Hällsnäs och Råda Säteri som passar till en större bröllopsfest, till den mysiga Råda hembygdsgård som passar för både större och mindre bröllopsfester.

Se ett exempel på vigselfotografering i Råda kyrka, Mölnlycke

Se exempel på bröllopsfotografering för Jehovas vittnen i Mölnlycke

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.